2021-03-27 08:27:22• hírek • Agerpres

Művelődési miniszter: A rendezvényszervezést megkönnyítő intézkedéscsomagon dolgozik a minisztérium

Bogdan Gheorghiu kultúráért felelős miniszter úgy nyilatkozott pénteken Sinaián, hogy kollégái jelenleg olyan szabályozási csomagon dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy ne függesszenek fel minden rendezvényt, csak az óvintézkedéseken szigorítsanak.

A miniszter közölte, a szabályozási csomagot az országos vészhelyzeti bizottság elé fogják terjeszteni jóváhagyásra. Emlékeztetett: maga a miniszterelnök is úgy vélekedett, hogy megoldást kell találni annak érdekében, hogy ne fújják le teljes egészében a rendezvényeket, csak a szabályokon módosítsanak a járványhelyzet függvényében. 'Azt gondolom, hogy az oltáskampány előrehaladtával gyakorlatba tudjuk majd ültetni ezt az intézkedéscsomagot, amely előreláthatóságot biztosít' - mondta.


Gheorghiu szerint az ágazatban jelenleg a legnagyobb gondot a tervezhetőség teljes hiánya jelenti, a rendezvényszervezők nem mernek költségvetési és szervezési döntéseket hozni. Az intézkedéscsomag ezt a problémát lesz hivatott megoldani - tette hozzá a művelődési miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: